Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına İlk Defa Atanma

Üniversitemiz Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına atanabilmek için ortak ölçütler şunlardır:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin (A) fıkrasındaki şartlara sahip olmak,
b) Doktora ile tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık unvanını veya Üniversitelerarası Kurul’un önerisi üzerine Yükseköğretim Kurulu’nca tespit edilen belli sanat dallarının birinde yeterlik kazanmış olmak,
c) Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nca geçerli kabul edilen bir yabancı dil sınavından ilk atamada 60 (altmış) puan almış olmak,
ç) Yabancı Diller Yüksekokulu, İngilizce Öğretmenliği, İngilizce hazırlık, İngilizce Mütercim-Tercümanlık, Arapça Mütercim-Tercümanlık, Arapça hazırlık, Arap Dili ve Edebiyatı birim veya kadrolarına başvurularında YÖK tarafından belirlenmiş olan program açma ve ders vermede gerekli olan dil puanı şartını sağlamış olmak.
(2) Doktor unvanı aldıktan sonra ilk kez doktor öğretim üyesi kadrolarına başvuru için yukarıda yer verilen ortak ölçütlerin yanı sıra ilk defa yapılacak atamalarda:

a) Fen Bilimleri ve Matematik, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri, Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanında Tablo-1’de yer alan Ölçüt-1 veya 1.a zorunlu olmak üzere 1 ila 13 ya da 1.a ila 13.a’ya kadar sıralanan ölçütlerin en az 4’ünü sağlamış olmak.
b) Eğitim Bilimleri, Filoloji, İlahiyat, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler, Spor Bilimleri ile Güzel Sanatlar temel alanında Tablo-1’de yer alan yayınlardan Ölçüt-2 veya 2.a’nın yanı sıra 1 ila 13 ya da 1.a ila 13.a’ya kadar sıralanan ölçütlerin en az 4’ünü sağlamış olmak.
Bartın Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütlerine ulaşmak için TIKLAYINIZ.
(18 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girdi.)

A-DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARINA İLK DEFA ATAMADA ELEKTRONİK BAŞVURU SÜRECİNDE İSTENİLEN ZORUNLU BELGELER

1. FRM-0957 İlk Defa Doktor Öğretim Üyesi Kadrosuna Başvuran Adaylardan Alınacak Beyanname

2. Özgeçmiş ve Eserler Listesi

3. Kurumdışı Erkek Adaylar için Askerlik Durum Belgesi (E-Devletten alınan belgeler kabul edilir. Bağlantı adresine ulaşmak için TIKLAYINIZ. (Askerlik hizmetini yerine getirenlerin terhis belgesini eklemesi gerekmektedir.)

4. Yabancı Dil Belgesi (Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) geçerli kabul edilen yabancı dil sınavından 60 (altmış) puan almış olmak şartı bulunmaktadır.)

5. Kurum Dışı Personel İçin Adli Sicil Belgesi (E-devletten alınan belgeler kabul edilir. Bağlantı adresine ulaşmak için TIKLAYINIZ.)

6. Lisans, Yüksek Lisans, Doktora Belgeleri (E-devlet üzerinden alınmış karekodlu olmalıdır.)

7. Kurum Dışı Personel İçin Hizmet Belgesi (E-devletten alınan belgeler kabul edilir. Bağlantı adresine ulaşmak için TIKLAYINIZ.)

8. Kimlik Fotokopisi

9. Fotoğraf

10.Yayın Dosyaları  (Eserler tek tek çevrim içi başvuru sistemine yüklenmelidir. Makalelerin yayımlandığı dergilerin gerekli indeks koşullarını sağladığını dair belge çevrim içi başvuru sistemine yüklenmelidir.)

11.Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuran Adayları İçin Yayın ve Faaliyetlerini Değerlendirme Formu-Beyanname (Her Sayfası paraflanarak son sayfası imzalı şekilde online başvuru sistemine yüklenecektır.)

B- BAŞVURU SÜRECİ

Üniversitemiz öğretim üyesi kadrolarına müracaatlar yukarıda istenilen belgeler hazırlandıktan sonra http://ubys.bartin.edu.tr//HRM/AkademikBasvuru/PersonelBasvuru/Giris adresi üzerinden çevrim içi başvuru yoluyla yapılmaktadır. Şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

Öğretim üyesi kadrolarına başvuran adaylara belge yükleme sürecinde rehberlik yapması amacıyla hazırlanan "Öğretim Üyesi Kadrolarına Çevrim İçi Başvuru Kılavuzu" için TIKLAYINIZ.

C- İLETİŞİM

İlana başvuru aşamasında veya başvuru yaptıktan sonra devam edecek olan süreçle ilgili bilgi almak için aşağıda yer alan telefon numaraları ile iletişime geçilebilir.

BİRİM ADI TELEFON NUMARASI ELEKTRONİK POSTA ADRESİ
Personel Daire Başkanlığı