Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atanma

Üniversitemiz Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına yeniden atanabilmek için ortak ölçütler şunlardır:

-Doktor öğretim üyesi kadrosuna her yeniden atamada 1 ya da 1.a ile 2 ya da 2.a şartının yanı sıra en az 4’ü 1-13 ya da 1.a-13.a arasında olmak üzere temel ya da yardımcı ölçütlerin toplam 6’sını yerine getirmiş olmak şartı aranmaktadır.

-Doktor öğretim üyeleri, ilgili yönetim kurulunun görüşü alındıktan sonra fakültelerde ilgili Dekanın, diğer birimlerde Müdürün önerisi ile Rektör tarafından üç (3) yıl süre ile atanmaktadır.

-Yeniden atama döneminde doğum yapan kadın öğretim üyelerine 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (A) fıkrasında belirtilen süreler ile 108 inci maddesinin (B) fıkrası uyarınca aldığı aylıksız izin süresi kadar, 3 (üç) aydan fazla tedavi gerektiren bir hastalık için rapor alanlara raporlu oldukları süre kadar yeniden atama sürelerine ilave süre eklenmektedir.

-Yeniden atama süresi içerisinde bu yönergede aranan koşulları taşımadığı tespit edilenlere ilgili birim yönetim kurulunun gerekçeli teklifi ve Rektörün onayıyla ilave 1 (bir) yıl süre verilir. Bu süre zarfında yeniden atama koşullarına ilave olarak 1-13 ya da 1.a-13.a arasında olmak üzere temel ya da yardımcı ölçütlerden birini daha yerine getirmek koşuluyla görev süresi 3 (üç) yıl uzatılmaktadır.

-Her atamada atama dönemi içindeki ölçütleri karşılamak zorunludur.

-Tablo-1’de aynı satırda belirtilen temel ölçüt veya yardımcı ölçütlerden sadece biri değerlendirilmektedir.
Bartın Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütlerine ulaşmak için TIKLAYINIZ.
(18 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girdi.)

Doktor öğretim üyesi kadrolarına yeniden atamalarda kurum içi işlemlere dair tüm akademik birimlere gönderilen yazıya ulaşmak için TIKLAYINIZ.

A-DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARINA İLK DEFA ATAMADA ELEKTRONİK BAŞVURU SÜRECİNDE İSTENİLEN ZORUNLU BELGELER

1.FRM-0959 Yeniden Doktor Öğretim Üyesi Kadrosuna Başvuran Adaylardan Alınacak Beyanname

2.Yayın Dosyaları  (Eserler tek tek OneDrive yüklenmelidir. Makalelerin yayımlandığı dergilerin gerekli indeks koşullarını sağladığını dair belge yer almalıdır.)

3.Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuran Adayları İçin Yayın ve Faaliyetlerini Değerlendirme Formu-Beyanname (Her Sayfası paraflanarak son sayfası imzalı şekilde teslim edilecektir.)

B- BAŞVURU SÜRECİ

Üniversitemiz doktor öğretim üyesi kadrolarına yeniden atamalar ilgili bölüm başkanlıklarına yapılmaktadır.

C- İLETİŞİM

Yeniden atama süreciyle ilgili bilgi almak için aşağıda yer alan telefon numarası ile iletişime geçilebilir.

BİRİM ADI TELEFON NUMARASI ELEKTRONİK POSTA ADRESİ
Personel Daire Başkanlığı