image/svg+xml

"Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 6 ncı maddesinin 2 nci fıkrasında ; "Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadroları hariç olmak üzere üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri, senato kararıyla, bu Yönetmelikte belirlenen ALES ve yabancı dil puan barajlarının üzerinde bir puanı asgari puan olarak belirleyebilirler." hükmü uyarınca 30.10.2019 tarihli ve 2019/13-02 sayılı Senato Kararı ile belirlenen asgari ALES ve yabancı dil puanları, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alımlarında nitelikli personel istihdamının temini amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Üniversitemiz Senatosunun 20.10.2022 tarih ve 2022/17-03 sayılı Kararı ile güncellenmiştir.

20.10.2022 tarih ve 2022/17-03 sayılı Senato Kararına erişmek için
TIKLAYINIZ.

Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alımlarında aranan ALES ve yabancı dil puanları erişmek için TIKLAYINIZ.
  • Akademik Birim Personel İşleri Kullanıcılarıyla Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

• Öğretim Elemanı Alımlarında Aranan Asgari ALES ve Yabancı Dil Puanları Güncellendi

• Öğretim Üyesi Kadrolarına Çevrim İçi Başvurulara Yönelik Kılavuz Hazırlandı

• Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi Alımlarına Yönelik Kılavuz Hazırlandı